Sunday, January 23, 2011

is it that weird?? sigh*

Assalamualaikum..hi guys!
ok on this entry i want to talk about my nickname.why i want to talk about my nickname?..just continue reading ok..so,my full name or nama dalam ic is NADHIRAH BT MOHAMAD but all my friends and family call me DIDI.aku gune nickname didi ni since kecik lagi and sehinggalah aku besar gedong sekarang ni pon semua orang still panggil aku didi and aku lebih prefer orang call me my nickname.tapi nak panggil nadhirah pon ok jugak.no harm ye :)

DIDI* 
ok.this is the main reason aku buat entry pasal nickname aku ni.for the name DIDI.the most common question i get and quite irritates me is WHY DIDI??so disini aku nak explain la ehh.its my mom actually yang cipta nickname aku ni.she said instead of calling me by my full name why not call me didi.my mom cakap die amik name didi tu sebab bunyi DHI which nak same jugak dengan DI dalam nadhirah tu kuat.you know,
NA-DHI-RAH.emm make sense jugak kan.nasib baik die pilih didi instead of JEDI, LIDI or BALDI...its all comes with DI jugak kann.LOL :)

and YES!!..people around me pretty much kinda make fun of my nickname.nak nak mase sekolah rendah.they said name didi ni name untuk lelaki la,dididididididi*kat besut di-banyak kali tu digunekan bile nak panggil itik*,didi lidi and what so ever lahhhh!!!!kesian kat kite taw taw..demmm ahhh dowang nihh..xske tawu. T_T

so i'm asking you guys all the person who ever reads my blog*ade orang ke nak bace blog aku ni*.
pelik ehh nickname name orang DIDI ni??..tak pelik kan cume maybe for the first time kenal and nak panggil name tu cam kekok*awkward* gitu kan tapi lame lame akan biase jugak.and i do ask all my girlfriend.*wehh korang biase panggil aku didi ke nadhirah ehh?(in klate accent coz i lived in besut,they speaks klate there) :)
and my girl friend said..*definitely DIDI lahhh!!!awkward wehh nak panggil ko nadhirah.skema smacam*

so i guess i'll go for DIDI when i meet new friends.its better,shotter,easier and cooler.i think.
thank you for your time..XOXO

3 comments:

  1. eiyshh.. saye suke nickname didi tu.
    comel kot. name saye nida. kawan2 ade gak yg panggil saye dadaa. hoho. panggilan manje la konon. tapi xlekat. hoho

    ReplyDelete
  2. hehe sy pon suke jugakk
    nk pnggil nida dadaa lahh
    dadaaa :)

    ReplyDelete
  3. didi. comel lote pakaii scarff mcm tuu;)

    ReplyDelete

you say